حسن روحانی رییس جمهور ایران در هنگام ترک ایتالیا به سوالات متعدد خبرنگاران پاسخ داد و یکی از این سوالات در خصوص چشم انداز روابط ایران و آمریکا بود.
در نشست خبری رییس جمهور، یکی از خبرنگاران پرسید: در ایتالیا از شما استقبال بی نظیری شد، آیا شما فکر میکنید یک روز این امکان وجود داشته باشد که این استقبال در ایالت متحده آمریکا از شما بشود؟ صنعتگران و سرمایه گذاران آمریکایی بی صبرانه منتظرند که فرصتی داشته باشند تا در ایران سرمایه گذاری کنند. به نظر شما آنها فرصت بزرگی را از دست میدهند؟
در پاسخ به این پرسش روحانی با تاکید بر اینکه دولت آمریکا باید برای از سرگیری روابط با ایران نگاه خصمانه خود را کنار بگذارد، گفت: من این سوال را در گذشته به این صورت پاسخ دادم که بله امکان پذیر هست که بین ایران و آمریکا یک رابطه غیرخصمانه و بدون تنشی برقرار شود.
روحانی کلید روابط بین ایران و آمریکا را در واشنگتن دانست و افزود: این کلید در تهران نیست و اگر بود بود من حتما از آن استفاده میکردم اما متاسفانه در واشنگتن است و آنها باید از این کلید استفاده کنند.
رئیس جمهوری یادآور شد: آمریکا باید مخاصمات و فشار بر مردم ایران را کنار بگذارند. تا نکته کوچکی پیش میآید، بلافاصله کنگره جمع میشوند و تحریم جدیدی علیه ایران اتخاذ میکنند.
روحانی با بیان اینکه آمریکا هنوز یاد نگرفته است که دنیای امروز دیگر دنیای فشار و تحریم نیست، تصریح کرد: این دوران سپری شده و امیدواریم در آینده نماینده هایی در کنگره جمع شوند که بهتر راجع به آینده و روابط بهتر بیندیشند تا روابط ما بهتر شود.
سخنان ریاست محترم جمهوری بر حقانیت ایران کاملا درست و منطبق بر واقعیت بود اما سوال اینجاست که آیا آمریکا که همواره سیاستهای خصمانه خود را بر ضد نظام جمهوری اسلامی ایران دنبال کرده و به شدت تحت تاثیر لابیهای صهیونیستی قرار دارد، حاضر است که قفل بی اعتمادی و دشمنی با مردم ایران را بشکند؟
همانطور که مقام معظم رهبری فرمودند نمیتوان به آمریکا اعتماد کرد و این کشور با ماهیت جمهوری اسلامی ایران دشمنی دارد.
امروز در تمام منطقه و دنیا تنها کشوری که در مقابل سیاستهای خصمانه و ضد بشری آمریکا ایستاده، جمهوری اسلامی ایران است و دشمنی آمریکا با ایران ریشه در باورهای اخلاقی و سیاستهای اسلامی نظام حاکم بر ایران دارد.
دشمنی آمریکا از بدو پیروزی انقلاب اسلامی ایران شکل گرفت و تا به امروز ادامه داشته است و سردمداران آمریکا تا زمانی که سیاستهای استکباری خود را کنار نگذارند نمیتوان انتظار بهبود روابط بین دو کشور را داشت.
هرچند که مقاومت ملت ایران در مقابل تحریمهای ظالمانه، آمریکا را وادار به عقب نشینی کرد اما این عقب نشینی آمریکاییها تغییری در نگرش و سیاستها ی آنان نداشته و یک اقدام تاکتیکی محسوب میشود.
آرای سخنان رییس جمهور درست است و کلید عادی سازی روابط در واشگنتن است اما به نظر نمیآید که آمریکاییها حاضر به اصلاح و تغییر سیاستهای خصمانه خود در قبال ایران و منطقه باشند و همچنان میخواهند که کد خدای جهان باقی بمانند.